Șmen: Înşelăciune, escrocherie, mai ales la schimbul ilegal de valută; bişniţă; șmecherie

Pentru caracterul de borfaș al lui Tiran Băsexu’, întoarcerea portofelului la schimb valutar, în port cu bă’eții, este ceva normal. Bravul cârmaci nu numai că înțelege foarte bine definiția cuvântului șmen și al derivatelor sale, dar adaugă zilnic noi sensuri acestui jargon de bojogar.

Premisele argumentației mele sunt următoarele:

1. Băsexu’ anunță pe 6 mai 2010 reducerea cu 25% și 15% a salariilor bugetarilor și respectiv a pensiilor. El spunea ca acest „set de măsuri”  este absolut necesar pentru a evita creșterea taxelor (în principal TVA)

2. Curtea Constituțională respinge pe 25 iunie 2010 măsura guvernului de reducere a pensiilor cu 15%.

3. Ca reacție imediată la decizia CCR, Boc anunță pe 26 iunie 2010 mărirea TVA de la 19% la 24% pentru a aduce la bugetul de stat banii „pierduți” prin renunțarea la reducerea pensiilor.

4. La 7 iulie 2010 Băsexu’ anuță la RRA două lucruri extrem de importante, nu neapărat ca valoare politică sau ca grad de interes al populație, ci importante pentru demascarea șmenului:

a) este împotriva creșterii TVA și militează pentru revenirea la 19%

b) este pentru impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, cu 16%

5. La 11 iulie 2010 Boc așează bomboana pe colivă: „reducerea TVA se va face doar dacă se găseşte o alternativă, iar impozitarea pensiilor nu acoperă creşterea TVA”

CUM?!?!?!???????

Ca-n reclama cu 7 ani de garanție cred ca putem găsi niște „minți luminate” care să ne confirme faptul că 16% impozit din pensie reprezintă o sumă mai mare decât 15% reducere din pensie. Matematic arată cam așa:

16% * pensia – 15% * pensia = (16% – 15%) * pensia = 1% * pensia ≥ 0   => 16% * pensia ≥ 15% * pensia

Păi dacă Boc zice ca 16% din pensii nu acoperă revenirea TVA la 19% înseamnă că TVA ar fi crescut și dacă se reduceau pensiile cu 15%. Singura problemă ar fi fost impactul psihologic asupra mentalului colectiv: „Dom’le…  au zis că taie salariile și pensiile ca să nu mărească taxele. Păi și acum ce fac? Cresc TVA?!? Nu se poate așa ceva!” etc. etc. etc.

Așa că dragii politruci de la guvernare în frunte cu Băsexu’ s-au gândit cum să ne dea țeapă, să ne tragă clapa, să ne șmenuiască cu stil. Zoltan Puskas de la CCR via UDMR a votat împotriva tăierii pensiilor, iar pulimea s-a bucurat. UDMR a câștigat puncte de imagine, iar guvernul Băsexu-Boc a câștigat un pretext pntru creșterea TVA. Luați prin surprindere am înghițit cu forța marirea taxei, pentru care exista o pseudo-legitimitate. Iar acum se vor impozita pensiile, iar TVA va rămâne la 24%. Nu e minunat?! E genial!

Domnu’ Băsexu’, știu că indiferent de legalitate sau consituționalitate veți face doar ceea ce „vă dorește mușchii”, dar ar fi bine să știți că pensiile au fost impozitate atunci când au intrat în vistieria statului din salariile contribuabuililor de atunci, care sunt astăzi pensionari.

Domnilor Băsexu’, Boc, Videanu, Blaga, Berceanu, Boureanu, doamnelor Udrea, Anastase, Ridzi, Boagiu, „Madam Ciocu-Mic” și tuturor nenorociților băsiști, pedeliști, simpatizanți, membri, cu sau fără funcție de conducere politică sau administrativă, vă doresc să ajungeți să trăiți ca mine.

Reclame